MER OM OSS


Välkommen till

Söderåsens FK


Att hålla igång och ha trevligt tillsammans! Det är två viktiga ledord för oss som är med i Söderåsens FK. Efter att ha spelat badminton, sprungit, åkt skidor, paddlat kajak, orienterat, bastat och fikat tillsammans i några år är vi sedan sommaren 2009 en organiserad förening, med allt vad det innebär.


Det som började i liten skala har snabbt vuxit. Vi har nu  mer än hundra organiserade träningar per år, i löp- och skidspår.  Klubben har mer nu cirka 200 medlemmar, och de flesta är aktiva.


Söderåslöparna har synts i tävlingar runt om i Sverige och utomlands.  Varje år åker vi på en gemensam klubbresa. Hittills har vi rest till bland annat Prag, Berlin, Helsingfors, Warszawa, Wien Hamburg och Hannover. Klubbens möten och fester har varit välbesökta.


- Vi tränar och tävlar för att det är kul. Och man behöver inte vara tävlingsriktad för att hänga med oss, säger Peter Held, klubbens ordförande. I alltför många föreningar fokuseras det mer på resultat än på klubbanda och trivsel.


- Vi bygger upp verksamheten efter hand och nya medlemmar i alla åldrar är givetvis välkomna. Det roliga med löpningen är att alla kan vara med efter sina förutsättningar.


KORT OM OSS: Söderåsens FK är hemmahörande i Svalövs kommun i Skåne och har medlemmar i alla åldrar. Vi är är med i Friidrotts-förbundet, men sysslar med all form av motionsidrott, allt anpassat till årstid och intressen. Välkommen till oss!

 

 


SÖDERÅSGÅRDEN: 2011 tog vi över den före detta hemvärns-gården i Finnstorp på Söderåsen. Under fyra års tid har vi renoverat lokalerna invändigt, isolerat, bytt tak och borrat brunn. Detta är basen för vår verksamhet, och vi hoppas att även andra ska ha glädje av stugan. Lär känna vår klubbstuga på www.soderasgarden.se  och via gårdens Facebooksida.
KONTAKTUPPGIFTER: Söderåsens FK, C o Held, Ekebo 2254, 268 90 SVALÖV. info@soderasen.org Telefon 0418-442117. Bankgiro 457-9694. Medlemsavgift 100 kronor vuxen/50 kronor ungdomar till och med 18 år.


På Malmös midnattslopp.

Långpass tillsammans med Löparglädje vid klubbstugan.

En tidig vårträning på Söderåsen.

Carin Höglund i Berlin Marathon.

Mats Bergenhorn sprang 90 km i Ultravasan.

Lena Rothman blev En Svensk Klassiker 2014.

Håll skorna leriga!

På cykeltur till Nordsjälland.